NASLOVNAVIJESTI

STROŽE MJERE: Od sutra ne rade tržnice i ne smije se napustiti mjesto prebivališta

22.3.2020. 20:15 | Vecernji.hr IZVOR: vecernji.hr PREGLEDA: 543

"Pokazalo se da oni koji tamo organiziraju rad i dijelom građani ne poštuju mjere socijalne distance, mjere dovoljnog odstojanja jedni o drugijh", kazao je Božinović.

Nacionalni stožer za civilnu zaštitu u nedjelju je odlučio zatvoriti gradske tržnice i sve objekte u sustavu tržnica kao mjeru zaštite od zaraze koronavirusom, a s obzirom da se pokazalo kako se na tržnicama ne poštuju mjere potrebnog odstojanja.

Odluka o mjeri obustava rada tržnica i svih objekata u sustavu tržnica u kojima se obavljaju druge djelatnosti stupila je na snagu odmah, a stožeri civilne zaštite dužni su osigurati provedbu i nadzor provođenja ove mjere.


Voditelj Nacionalnog stožera Davor Božinović izjavio je za RTL kako se zatvaranje tržnica i trgovina unutar tržnica pokazalo nužnim jer se tamo ne poštuju mjera odstojanja.


"Pokazalo se da oni koji tamo organiziraju rad i dijelom građani ne poštuju mjere socijalne distance, mjere dovoljnog odstojanja jedni o drugijh. Također od sutra će biti zabranjeno napustiti mjesto prebivališta", kazao je Božinović.

Upitan mogu li se očekivati i nove strože mjere odgovorio je da kada bi se svi pridržavali onoga što je propisano, bilo bi manje potrebe za novim mjerama.

Izvor: vecernji.hr

 

Tagovi: koronavirus, strože mjere