NASLOVNA
Svjetski dan srca u četvrtak (11.10.) kod zgrade suda u Požegi

FOTO: 034portal

MOJE SRCE- TVOJE SRCE

Svjetski dan srca u četvrtak (11.10.) kod zgrade suda u Požegi

29.9.2018. 08:37 | J.K. PREGLEDA: 414

Tradicionalno, Zavod za javno zdravstvo sa studentima Medicinskog fakulteta iz Zagreba, Domom zdravlja, udrugom Zdravi život i LiPa, županijom, medijima i našim sugrađanima obilježava Svjetski dan srca u četvrtak, 11.10.2017. od 10:00-12:00 sati u Požegi (kod zgrade suda) u četvrtak, 18.10.2016. od 9:30-11:30 sati u Pakracu (na tržnici) kada će naši sugrađani moći prekontrolirati krvni tlak, odrediti vrijednosti šećera u krvi, doznati svoj relativni indeks tjelesne masnoće i posavjetovati se uz promotivne materijale i prigodne darove.

Svjetska kardiološka federacija svake nas godine poziva na brigu o vlastitom srcu obilježavanjem Svjetskog dana srca. Svake se godine Svjetskoj kardiološkoj federaciji u borbi za zdravo srce priključuju Hrvatsko kardiološko društvo, Zaklada Hrvatska kuća srca, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, te županijski Zavodi za javno zdravstvo, među kojima i naš Zavod.

Ove se godine Svjetski dan srca obilježava pod sloganom «Moje srce, Tvoje srce», kojim se svi pozivaju da prigodom obilježavanju ovog dana obećaju sebi i svima oko sebe da će živjeti zdravijim načinom života. Kardiovaskularne su bolesti svjetski ubojica broj jedan, a sukladno tome i u našoj županiji svake godine više od polovice umrlih umire zbog bolesti kardiovaskularnog sustava.


Dobra vijest jest da se mnoge kardiovaskularne bolesti mogu spriječiti uvođenjem samo nekoliko jednostavnih dnevnih promjena. Zato porukom „Što mogu učiniti za svoje srce, za Tvoje srce i za sva naša srca“ obećajmo sebi i drugima: da ćemo jesti zdravije, biti tjelesno aktivniji i reći ne pušenju.


Dakle, ako niste već, prigodom Svjetskoga dana srca čvrsto odlučite krenuti u akciju, kako biste Vi i Vaša obitelj sačuvali i učinili Vaše srce zdravim i tako ostvarili trajni boljitak za Vaše zdravlje.

Stoga su poruke ovogodišnjeg dana srca:

- Obećajte da ćete se zdravije hraniti

- Obećajte da ćete biti tjelesno aktivniji

- Obećajte reći NE pušenju

Tagovi: dan srca, požega, zjz, MEDICINA, preventiva, akcija, moje srce tvoje srce

Podržavate li članstvo Hrvatske u Europskoj uniji?

1. Da

2. NARAVNO

3. NE

4. SVEJEDNO MI JE

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate