NASLOVNAVIJESTI
U 24 SATA, U RH 11 NOVOOBOLJELIH OSOBA: Capak komentirao situciju u vezi povratka radnika iz Švedske

FOTO: Getty Images

U 24 SATA, U RH 11 NOVOOBOLJELIH OSOBA: Capak komentirao situciju u vezi povratka radnika iz Švedske

12.5.2020. 14:36 | Andrea Staklarević PREGLEDA: 453

Na današnjoj konferenciji Nacionalnog Stožera civilne zaštite potvrđeno je kako u Hrvatskoj unutar 24 sata ima 11 novooboljelih osoba te sada Hrvatska ukupno broji 2207 slučajeva zaraze koronavirusa.

U Hrvatskoj je ukupno testirano 47.480 uzoraka, od čega je u posljednja 24 sata testirano 1409 uzoraka, a postotak pozitivnih je 4.65%.

Na respiratoru se nalazi 11 osoba, a u posljednja 24 sata oporavile su se 24 osobe, što daje ukupan broj oporavljenih osoba od 1808 osoba. Iz Stožera potvrđuju kako se u Splitu dogodio veliki propust. Naime, riječ je o zamjenji identiteta dvije bolesnice, a od kojih je jedna i preminula.


Capak je na današnjoj konferenciji prokomentirao situaciju koja se dogodila, kada je se više radnika Đure Đakovića vratilo s terena iz Švedske.


"Imamo situaciju da se 2.5.2020.g letom iz Frankfurta vratile 74 osobe skupa s članovima posade. Među njima je više radnika Đure Đakovića koji su se vraćali iz Švedske. Sada u ovom trenutku imamo ukupno 9 radnika koji su pozitivni, koji su uglavnom iz Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije. Osim tih 9 radnika imamo još tri putnika, jedna osoba je iz Zadra, jedna osoba iz Siska te jedan strani državljanin koji je doputovao u Istru. Svi ostali koji su bili na tom letu su kontaktirani, dok neke od njih epidemiološke službe još nisu uspili naći. Upozoreni su na ovu situaciju i određena im je mjera samoizolacije.", kratko je prokomentirao Capak.

U Hrvatskoj je preko 1900 osoba kršilo mjeru samoizolacije.

Tagovi: koronavirus, zaraza, hrvatska, koronavirus u hrvatskoj, covid-19