NASLOVNA

U Brodsko-posavskoj županiji 10 zaraženih: Zaražena i zdravstvena djelatnica

3.4.2020. 18:47 | Andrea Staklarević IZVOR: SBOnline.net PREGLEDA: 282

Na današnjoj konferenciji Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije potvrđeno je kako u Brodsko-posavskoj županiji ima 2 nove zaražene osobe te ih je sada ukupno 10 zaraženih, od čega je 9 aktivnih.

U protekla 24 sata oboljela je jedna muška i jedna ženska osoba, a oba pacijenta posjeduju blage simptome. Što se tiče pacijentice kako potvrđuje Stožer CZ BPŽ radi se o zaposlenici bolnice Dr. Josip Benčević.

"Unatrag 24 sata imamo dvije pozitivne osobe na COVID-19, one su u trećem i četvrtom desetljeću života te posjeduju blage simptome. Od ukupno 10 pacijenata aktivno ih je 9, dok ih je 2 hospitalizirano u brodskoj bolnici. Jutros je potvrđeno da je na COVID-19 pozitivna prva zdravstvena djelatnica i u tijeku epidemiološki izvidi o kontaktima.", rekao je Josip Samardžić, ravnatelj bolnice Dr. Josip Benčević Josip Samardžić.


Pacijent koji je potvrđen sinoć je povratnik iz strane zemlje. Iako je apelirano na građane da ne putuju, pojedine će se osobe vraćati te se na njih apelira da se jave svome liječniku i ostanu u samoizolaciji.


"Što se tiče pacijenta koji je potvrđen sinoć, on je povratnik iz jedne strane zemlje. Ta osoba je bila po povratku u Hrvatsku u samoizolaciji, obrađeni su veći kontakti. Nešto kontakata je i s područja drugih županija, pa smo obavijestili o tome naše kolege iz tih županija. Sinoć je ta osoba hospitalizirana te ćemo vidjeti kako će se ta situacija dalje razvijati.", rekao je Ante Cvitković, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije.

PU brodsko-posavska županija unatrag 24 sata nije zaprimila niti jednu dojavu o kršenju mjera samoizolacije. Od početka mjera samoizolacija zaprimljeno je 114 dojava, od kojih je utvrđeno da je mjeru samoizolacije kršilo 31 osoba.

(IZVOR: www.sbonline.hr)

Tagovi: koronavirus, brodsko posavska županija, zaraženi, zdravstvena djelatnica, pacijenti, stožer,