NASLOVNAVIJESTI
U Hrvatskoj zaraženo 1079 osoba, a oporavile se 92 osobe

FOTO: epodravina.hr

U Hrvatskoj zaraženo 1079 osoba, a oporavile se 92 osobe

3.4.2020. 14:56 | A.S. PREGLEDA: 284

Stožer civilne zaštite potvrdio je kako od jučer u Hrvatskoj ima 68 novih slučajeva zaraze, a što daje ukupno 1079 zaraženih u Hrvatskoj. U Hrvatskoj je preminula još jedna osoba, a riječ je o ženi koja je bila 35. godište te koja je već posjedovala kronična patološka stanja, dok su se u 24 sata oporavile 4 nove osobe te ih je sada 92.

Na području Hrvatske unatoč mjerama o zabrani rada ugostiteljskih objekata i unatoč mjerama ograničavanja okupljanja zabilježeno je 45 kršenja kada je riječ o lokalima, dok ih je u Hrvatskoj 86 kršilo mjeru samoizolacije.

Božinović kaže da imamo ritam od 100.000 propusnica dnevno te da ako se ovako nastave izdavati propusnice iste bi mogle izgubiti smisao s epidemiološke strane. Alemka Markotić rekla je kako u manjim postocima kod testiranja ima lažnih pozitivnih i lažnih negativnih slučajeva, a oni nisu jedini factor koji se uzima u obzir.


Trenutno je zaraženo 145 zdravstvenih djelatnika, 8 osoba koje rade u ljekarnama, 10 stomatologa, 61 doktor medicine i 44 medicinske sestre te se oni svi dobro osjećaju.


Od danas poslijepodne firme koje trebaju izvaditi e-propusnice moći će ih nabaviti skupno, što znači da se neće morati vaditi za svakog radnika pojedinačno. Firma sve što treba napraviti je u Excel tablici dostavi sve podatke nadležnom ministarstvu putem aplikacije.

Tagovi: koronavirus, stožer, preminuli, mjere