NASLOVNA


koronavirus (FOTO: Getty Images)

U HRVATSKOJ 60 NOVOZARAŽENIH: Preminuo 46-godišnji muškarac

7.4.2020. 14:48 | Andrea Staklarević PREGLEDA: 396

Na današnjoj konferenciji Stožera civilne zaštite potvrđeno je da u Hrvatskoj unutar 24 sata imamo 60 novozaraženih. Hrvatska ukupno broji 1282 zaražene osobe, od čega je zaraženo 51% muškaraca i 49% žena.

Unutar 24 sata preminule su još dvije osobe na području Hrvatske, jedan pacijent je starije životne dobi, a preminuo je i 46-godišnji muškarac te on nije ranije imao nekakvih teži bolesti.

"Mlađa osoba koja nije imala neke značajnije kronične probleme. Upozoravali smo na to. Idemo u sljedeću fazu. Želim upozoriti da nije pravilo da mlađi teže obolijevaju, ali da ima izuzetaka.", rekla je Markotić.


Jučer je u Hrvatsku došlo 9 novih respiratora, od kojih jedan respirator ide u Slavonski Brod.


Izdano je 639.725 važećih propusnica, a veliki je broj osoba tražilo e-Propusnicu pod mjerama samoizolacije. Božinović je naglasio da je spremna odluka o otvaranju tržnica za hrvatske poljoprivredne proizvođače uz strogo pridržavanje propisanih mjera, a očekuje se da će biti donesena do kraja dana.

Iz Stožera kažu da broj zaraženih u županijama ovisi o ponašanju građana i njihovom pridržavanju mjera. U Hrvatskoj je zaraženo 80 medicinskih sestara i tehničara. Pozivaju se svi građani da se strogo pridržavaju svih propisanih mjera.

Tagovi: koronavirus, zaraza, preminuli, mladi, stari, covid19, e-propusnice,