NASLOVNAVIJESTI
U HRVATSKOJ 61 NOVOZARAŽENA OSOBA: Produljuje se rad trgovina...

FOTO: epodravina.hr

U HRVATSKOJ 61 NOVOZARAŽENA OSOBA: Produljuje se rad trgovina...

8.4.2020. 14:45 | Andrea Staklarević PREGLEDA: 394

Na današnjoj konferenciji Stožera civilne zaštite potvrđeno je kako je broj zaraženih unutar 24 sata porastao za 61 novi slučaj te sada Hrvatska ima 1343 zaražene osobe. Također je potvrđeno kako je preminula još jedna osoba, a riječ je o osobi s područja Splita, preminula pacijentica bila je starije životne dobi. U Hrvatskoj je izliječeno i 179 osoba što je 12 više u odnosu na jučer.

Tržnice od sutra kreću s radom
Božinović je izvijestio da je potpisana odluka kojom se omogućava rad tržnica. Također je naglasio kako su ukinute naknade za podizanje gotovine s bankomata za one koji novac podižu na bankomatima drugih banaka a ne na bankomatu svoje banke, a isto tako podignut je limit beskontaktnog plaćanja.

Pozivaju se svi umirovljenici da ukoliko je to moguće, svoje mirovine dižu na bankomatima te da ne dolaze zbog toga u banku.


Božinović je komentirao mogućnost povećanja slučajeva nasilja u obitelji te je rekao da alati postoje od ranije i da postoji red button. “Mi smo spremni razmotriti svaki model ako bi se pokazalo da taj problem raste i da je gorući. Zasad nema takvih pokazatelja. Učinit ćemo sve ako se to promijeni", nadodao je Božinović.


S obzirom na Uskršnji tjedan i na povećanu potrebu za odlaskom u trgovine, četvrtak, petak i subotu produljiti će se radno vrijeme trgovina. Trgovine će raditi od 7 do 20 sati te će se na taj način pokušati smanjiti preveliki napor na trgovinama.

Tagovi: koronavirus, stožer, zaraženi, hrvatska, preminuli, mjere, trgovine