NASLOVNAVIJESTI
U Pleternici HDZ-u 1378 glasova: Počinje li sumrak HDZ-a ili je ovo glatka pobjeda?!?!

FOTO: Google

U Pleternici HDZ-u 1378 glasova: Počinje li sumrak HDZ-a ili je ovo glatka pobjeda?!?!

27.5.2019. 09:29 | Ante Mandarić PREGLEDA: 8574

Uzimajući u obzir da Pleternica ima nešto preko 9000 birača, i da je od toga samo 1378 glasalo za HDZ, unatoč najjačoj mašineriji i velikom uloženom trudu, postavlja se pitanje što se tamo događa?

Poznato je svima da je Hrvoje Galić na posljednjim lokalnim izborima za 50-ak glasova izgubio ulaz u drugi krug i najvjerojatnije nakon toga pobjedu, moramo se pitati na što ukazuju ovi EU izbori? Na ništa ili na kraj HDZ-a u Pleternici ?!?!

Mislim da svi znamo da Hrvoje nije bio blesav, i da je vjerovao u naš izborni sustav, ali da je postavio svoje promatrače na kutije tko zna kako bi to sve skupa završilo. Možda danas nebi bio ravnatelj škole nego gradonačelnik. Je li to poželjno za njega i bi li se s tim usrećio ili ne, u to ne ulazim.


No, analiza pokazuje da je u Pleternici HDZ pri kraju unatoč golemom trudu kroz EU projekte i masovnog zapošljavanja na vrijeme dok lova "curi" iz EUROPE, postavlja se pitanje čemu sve to?


Neki tvrde da se gradonačelnica Antonija Jozić trudi u nabavi poslova za neku tvrtku, neki da sve te objekte gradi da kad HDZ izgubi na izborima nasljedniku ostavi problem udržavanja hladnog pogona, pošto sve te goleme objekte Grad Pleternica možda neće moći održavati, čak se neki pitaju hoće li grad uspjeti uopće moći plačati samo račune za grijanje. No za obranu gradonačelnice moram reći da je ona dijete HDZ-a, znači asfalt i beton plus zapošljavanje, to je jedina strategija koju imaju.

Naredni izbori će pokazati svoje i kako će se karte ponovo pomiješati. Osobno mislim da prikupljanje EU projekata kao neki kolekcionar kovanica nije rješenje osim ako kroz projekte ne uspije do narednih izbora zaposliti još nekoliko 1000 HDZ-ovih birača, onda je tu velika šansa da gradonačelnica Antonija Jozić ostane i dalje gradonačelnica, inače ne.

Osobno mislim da Antonija pikira na sabor ili neko ministarstvo, a ako i nije tako, mora znati da promjena u Pleternici svakako kuca na vrata. Masovno iseljavanje ide HDZ-u u korist jer ostaju samo kameniti HDZ-ovci, no bilo kako bilo, Pleternica je lijepa .........

Evo rezultata:

Tagovi: izbori, pleternica, rezultati, antonija jozić, hrvoje galić