NASLOVNAVIJESTI


(FOTO: Getty Images)

U RH 128 ZARAŽENIH KORONAVIRUSOM: Iz Stožera poručuju ʺDržite se mjera ili će ih biti višeʺ!

20.3.2020. 16:38 | Andrea Staklarević IZVOR: Index.hr PREGLEDA: 167

Nacionalni stožer civilne zaštite izvijestio je danas u 16 sati kako je broj zaraženih osoba porastao sa 113 na 128 osoba, a 3 osobe su trenutno u teškom stanju. Iz Stožera poručuju "Držite se mjera ili će ih biti više"!

Iz Stožera su također potvrdili kako je čak 18 ljudi koji bi trebali biti u samoizolaciji otišlo danas u ljekarne. Ravnateljica Hitne je naglasila “S obzirom na to da se mjere ne poštuju, razmišljamo o novim mjerama”.

Božinović: Razmišljamo o ukidanju javnog i međugradskog prijevoza - autobusa i vlakova


"Zatvaraju se dječja igrališta i otvorena sportska igrališta. Poštujte naše odluke jer samo tako možemo polučiti uspjeh"; rekao je Božinović i pohvalio sve koji se pridržavaju mjera te one koji pomažu starijima. Ravnatelj HZJZ-a Tomislav Capak, potvrdio je kako je počeo raditi i laboratorij u Osijeku.


Božinović je rekao kako će se svadbe i pogrebi obavljati u najužem krugu obitelji, što vjerujemo da će napraviti velike probleme parovima koji su u skorije vrijeme trebali imati svadbu.

S obzirom na prekomjerno kupovanje i stvaranje zaliha naglasili su da će se, ako bude potrebno i tu uvesti sankcije. Iz Stožera apeliraju na sve stanovnike RH: "Ako se građani neće pridržavati mjera, uvodit ćemo sve restriktivnije mjere"

(IZVOR: www.index.hr)

Tagovi: koronavirus, nove mjere, novozaraženi, svadbe, pogrebi, covid 19