NASLOVNA

UČENICI NIŽIH RAZREDA SE VRATILI U ŠKOLU: Provjerili smo kakvo je stanje u Pleternici

25.5.2020. 14:38 | Andrea Staklarević PREGLEDA: 499

Već nekoliko tjedana u Hrvatskoj se popuštaju epidemiološke mjere, a tako i od danas djeca od prvog do četvrtog razreda kreću u školu. Oni roditelji koji ne žele, ne moraju poslati djecu u školu, ali moraju onda poslati ispričnicu, podsjetila je ministrica Divjak. Otišli smo do OŠ fra Kaje Adžića u Pleternicu, gdje nas je dočekao prizor marljivih učenika u školskim klupama. Kako kaže ravnatelj OŠ fra Kaje Adžića Pleternica, Hrvoje Galić oni nemaju nikakvih problema s roditeljima po pitanju puštanja djece u školu, roditelji bez ikakvih problema šalju svoju djecu u školu, a što je zapravo i pohvalno!

Što se tiče dolaska učenika u područnim školama dolaze gotovo svi učenici, eventualno se desi da možda ne dođe jedan učenik u cijelom razredu. Dok se u jednom razredu dogodila situacija da nije stiglo čak pola učenika na nastavu.

U OŠ fra Kaje Adžića jedini problem je s prostorom u kojem će se odvijati nastava s obzirom na razmak učenika u učionici i na trenutne radove na pleterničkoj školi. Oni veći razredi prebačeni su u školsku dvoranu, kako bi se mogao poštovati propisani razmak između učenika.U područnim školama ima manje djece te je lakše napraviti raspored sjedenja. Osim u područnoj školi Buk, ondje su napravljene dvije smjene kako bi se mogao poštovati dovoljan razmak između učenika, a kako kaže ravnatelj te dvije smjene će vrlo vjerojatno ostati tako raspoređene sve dok se ne promjene epidemiološki  propisi i uvjeti.

"Oprezni jesmo, ali mislim da nema nekakvog posebnog razloga za strah kod roditelja. Roditelji bi trebali djeci mjeriti temperaturu kod kuće, a ukoliko vide da je dijete bolesno ne trebaju ga slati u školu. Zvali su me neki roditelji i pitaju hoće li slati djecu u školu, jer su oni bolesni? Tu je isto preporuka da ako je netko od obitelji kod kuće bolestan, da se ne šalje ni dijete u školu.", rekao nam je Hrvoje Galić, ravnatelj OŠ fra Kaje Adžića.OŠ fra Kaje Adžića pridržava se svih propisanih epidemioloških mjera te vjerujemo kako roditelji zaista nemaju potrebu biti zabrinuti ako pošalju svoje dijete u školu.


Tagovi: škola, koronavirus, epidemiološka situacija, učenici, niži razredi,

Podržavate li članstvo Hrvatske u Europskoj uniji?

1. Da

2. NARAVNO

3. NE

4. SVEJEDNO MI JE

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate