NASLOVNA
Za dogradnju dječjeg vrtića Pleternica povukla svih 9 milijuna

FOTO: Grad Pleternica

BROJNI INFRASTRUKTURNI RADOVI NA PLETERNIČKOM PODRUČJU

Za dogradnju dječjeg vrtića Pleternica povukla svih 9 milijuna

17.12.2018. 11:16 | LOKALNI.HR IZVOR: lokalni.hr PREGLEDA: 448

Grad Pleternica uspio je svojom domišljatošću i praćenjem svih natječaja osigurati financijska sredstva za stopostotno financiranje dogradnje dječjeg vrtića “Tratinčica”. Dogradnja je neophodna budući da je određeni broj mališana trenutačno “na čekanju” zbog nedostatka prostora. Grad je prošao administrativnu provjeru u Agenciji za plaćanje, što govori da može očekivati isplatu od 7,5 milijuna kuna za prijavljeni projekt dogradnje vrtića.

– Svaki dan očekujemo izdavanje građevinske dozvole za dogradnju vrtića. Sredstva su osigurana tako da možemo početi s radovima – kaže gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.

Projekt je težak nešto više od 9 milijuna kuna, a razliku sredstava u iznosu od 1,5 milijuna kuna Grad Pleternica je na sebi svojstven način osigurao drugim natječajem koji je raspisalo Ministarstvo za demografiju. Dvama natječajima osigurana su nepovratna sredstva za kompletnu dogradnju dječjeg vrtića.


Ovih će dana biti kompletirana sva dokumentacija kako bi se moglo početi s radovima, a na javnom natječaju izabran je i izvođač. Prema riječima gradonačelnice, gradilište vrtića neće biti jedino na pleterničkom području u 2019. godine.

– Uz postojeća četiri projekta Trga bećarca, Multimedijalne dvorane, srednje škole te e-inkubatora, u idućoj godini očekuju se i radovi na uređenju sportskog objekta u Kuzmici vrijedni više od 600.000 kuna te na uređenju Društvenog doma u Blacku, čija je vrijednost procijenjena na oko 300.000 kuna. U pripremi je i postupak javne nabave za uređenje Centra za hrvatske branitelje – istaknula je gradonačelnica.

U drugoj fazi realizacije projekta, vrtić “Tratinčica” postat će prvi u PSŽ-u koji će dobiti i bazen.
Tagovi: pleternica, eu fondovi, vrtić, bazen, dogradnja, antonija jozić

Podržavate li članstvo Hrvatske u Europskoj uniji?

1. Da

2. NARAVNO

3. NE

4. SVEJEDNO MI JE

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate