NASLOVNASPORT

2.7.2018. 09:57 | Franjo Memedović PREGLEDA: 639

Nakon završetka prvenstvene sezone 2017/18 i osvajanja drugog mjesta u 2. ŽNL Požeško-slavonskoj, vodstvo i nogometaši Graničara iz Zagrađa sezonu su proglasili vrlo uspješnom. U posljednjoj utakmici prvenstva u koju su ušli s čelne pozicije i s tri boda prednosti, poraženi su u Sulkovcima, koji su zbog boljeg skora osvojili prvo mjesto i stekli pravo natjecanja u 1. ŽNL Požeško-slavonskoj.

Događaji koji su kasnije uslijedili, u kojima je NK Kutjevo kao drugoplasirana ekipa u 1. ŽNL Požeško-slavonskoj u uspješnim kvalifikacijama izborila pravo igranja u M ŽNL Slavonije, Baranje i Zapadnog Srijema, zagrađanske nogometaše dovela je u novu poziciji, te u slatke i teške muke, jer im je na takav način otvorena mogućnost kao drugoplasiranoj ekipi 2. ŽNL plasman u 1. ŽNL. Očekivali su u Zagrađu da bi se ovako nešto moglo dogoditi i zato ih mogućnost igranja u 1. ŽNL nije previše iznenadila. Na žalost ljubitelja nogometa u graničarskom kraju Zagrađani nisu u stanju prihvatiti priliku natjecanja u višem stupnju zbog mnogih razloga, kao i opravdanih okolnosti, i zato i od iduće natjecateljske sezone borbu za bodove ponovno započinju u 2. ŽNL Požeško-slavonskoj. U nedavnom razgovoru sa dugogodišnjim nogometnim djelatnikom iz ovoga sela, ujedno i trenerom Graničara, Karlom Srdarevićem, doznali smo i razloge ovakve odluke koju nam je pojasnio i obrazložio. Gospodin Srdarević smatra da NK Graničar nema niti igračke, niti materijalne, a ni organizacijske sposobnosti i mogućnosti koje zahtjeva natjecanje u 1. ŽNL i da je zato bolje ostati u sadašnjem sustavu natjecanja i u njemu nešto značiti, nego se izložiti izazovima višeg stupnja i u njemu doživjeti, kako je on rekao, raspad sistema. Prema riječima g. Srdarevića, za ozbiljno natjecanje u 1. ŽNL treba puno više i češće trenirati, a to igrači njegove ekipe, zbog razno raznih obveza, prvenstveno radnih, nisu u stanju. Bolje igrati s postojećim mogućnostima susjedske derbije, neopterećeni velikim ambicijama i rezultatima, onako za dušu, nego se izlagati neizvjesnom izazovu, tko zna sa kakvim posljedicama, zaključio je Karlo Srdarević. Umjesto Graničara, 1. ŽNL popunit će ekipa Omladinca iz Čaglina.

Nakon Odluke Uprave NK Kaptola da ne sudjeluju u kvalifikacijama za M ŽNL, kao i odluke NK Graničara iz Zagrađa da ostanu županijski nogometni drugoligaš, te odustajanje nekih klubova od natjecanja tijekom sezone, postavlja se pitanje, što se to događa s nogometom na području Županije požeško-slavonske i kakva mu je budućnost?


Tekst: Franjo Memedović


Tagovi: sport, nk graničar, zagrađe, druga liga županije, nogomet

Kako ste zadovoljni sa "Adventom u bećarskom šoru"?

Jako sam zadovoljan/zadovoljna

Moglo je i bolje

Uopće nisam zadovoljan/zadovoljna

Svejedno mi je

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate